Mestská plaváreň v Prievidzi má kvalitnejšiu vodu

23.07.2013 Prievidza

Mestská spoločnosť UNIPA, ktorá má v správe aj prievidzskú krytú plaváreň, začala v mesiaci júl na plavárni aplikovať nový a inovatívny spôsob dezinfekcie vody, ktorý je používaný už v 70 krajinách sveta. 
Dezinfekcia vody prebieha na báze chlór dioxidu v tekutej forme, známym pod názvom DUOZON 100L. Použitie tohto systému dezinfekcie vody v sebe zahŕňa niekoľko výhod. DUOZON 100L má okrem iného nižšiu spotrebu ako tekutý chlór, znižuje náklady vynaložené na energiu, efektívne eliminuje baktérie a vírusy, nevznikajú pri ňom zdraviu škodlivé chemické zlúčeniny, odstraňuje zápach a voda je vďaka nemu zdravotne nezávadná.
Zmenu, ktorú priniesol DUOZON 100L do mestskej krytej plavárne stihli zaznamenať aj jej návštevníci, ktorí novú dezinfekciu vody hodnotia pozitívne. Kvalita vody sa výrazne zvýšila, voda v bazéne nezapácha od chlóru a je kryštálovo čistá. Vyššia úroveň kvality vody na mestskej plavárni má prispieť k zlepšeniu poskytovaných služieb. Plaváreň tak ponúka svojim návštevníkom zdraviu neškodnú a priezračnú vodu.
Autor článku: Silvia Bakytová UNIPA
 

Vyberte región